Skissen som samtale

av (forfatter) og B. Cold (illustratør).

Tapir akademisk forlag 2008 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I boken har forfatteren samlet sine skisser fra et langt liv. Hun ønsker å inspirere og veilede andre til å bruke skissen som verktøy når de opplever omgivelser, arkitektur, mennesker og situasjoner. Hun argumenterer for at skissens styrke er at den kan vektlegge utvalgte trekk ved et motiv, og utelate det som ikke er viktig. Skissen er et personlig billednotat hvor du kan fange og fastholde et inntrykk.

Omtale fra forlaget

En skisse kan være eksperimenterende, utforskende og lekende i sin utprøving. Skissens uovertrufne styrke er at den kan fange opp utvalgte trekk ved et motiv, og utelate de som ikke er viktige. Med denne boken, full av skisser fra et langt liv, ønsker forfatteren å oppmuntre alle, særlig studenter innen arkitektur, plan, design og kunst, til å gripe penn og papir og kaste seg ut i skissingens univers. Målet med boken er å veilede og inspirere andre til å bruke skissen som verktøy når de opplever omgivelser, arkitektur, mennesker og situasjoner. Birgit Cold (f. 1936 i Danmark) er utdannet ved Kunstakademiets arkitektskole i København i 1961. Hun har sammen med Tore Brantenberg og Edvard Hiorthøy vært ansvarlig for flere større boligprosjekter og vunnet en rekke arkitektkonkurranser. Hun har spesielt undervist og forsket innen utforming av skoleanlegg, omgivelsesestetikk og frihåndstegning. Hun har drevet utstrakt foredragsvirksomhet og utgitt en rekke bøker. Hun er professor emeritus ved Fakultet for arkitektur og billedkunst, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788251922920

EAN 9788251922920

Språk Bokmål

Sider 204

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket