Boka omfatter beskatning av jord- og skogbruksaktiviteter. Også avgifter som er å betrakte som rene skatter, slik som arveavgiften og merverdiavgiften, er tatt med. Videre er regelverket for feriepenger, lønnsutbetalinger og skattetrekk behandlet. Boka legger mest vekt på enkeltmannsforetaket, men selskaper som ikke er egne skattesubjekter, slik som ansvarlige selskaper og indre selskaper, er også omhandlet. Økonomisk planlegging og oppfølging før, under og etter eiendomsoverdragelse ved generasjonsskifter er gitt bred plass. Boka er à jour med de endringene som foreligger per juli 2000. Med stikkordregister og oversikt over aktuelle internettadresser og lover.
Skatte- og avgiftsrett for landbruket omfatter beskatning av jord- og skogbruksaktiviteter. Også avgifter som er å betrakte som rene skatter, slik som arveavgiften og merverdiavgiften, er tatt med. Videre er regelverket for feriepenger, lønnsutbetalinger og skattetrekk grundig behandlet.#11;Boka legger mest vekt på enkeltmannsforetaket, men selskaper som ikke er egne skattesubjekter, slik som ansvarlige selskaper og indre selskaper, er også omhandlet.
De siste to årene er det foretatt en stor omlegging av den delen av lovverket som har betydning for beskatning og regnskapsføring. Boka er à jour med de endringene som foreligger per juli 2000.
Forlag Landbruksforl.
Utgivelsesår 2000