Skandinaviske regioner - plass for politikk?

det regionale politiske demokrati i utvikling eller for avvikling?

av (redaktør).

Fagbokforlaget 2006 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg mellomnivået amt, län og fylke i det politiske systemet i Danmark, Sverige og Norge. Spørsmålet er hvordan de demokratiske ordningene fungerer her, mellom lokalnivået, kommunene og sentralnivået. Det er i dag både en aktiv diskusjon og et endringspress på amts- läns- og fylkesnivået. Er det regionale politiske demokratiet i utvikling eller nede for avvikling i de skandinaviske land? Har register.

Omtale fra forlaget

Regionnivået - nivået mellom det lokale og det nasjonale - står nå høyt på den politiske dagsorden i reformdiskusjonene i de skandinaviske land. I tider med store endringer i samfunn, næringsliv og bosetting, settes organiseringen av den offentlige sektor under press. Det gjelder så vel organiseringen av de demokratiske ordningene, som den geografiske strukturen i den offentlige sektor. Denne boken tar for seg mellomnivået amt, län og fylke i det politiske systemet i Danmark, Sverige og Norge. Spørsmålet er hvordan de demokratiske ordningene fungerer her - mellom lokalnivået, kommunene, og sentralnivået. Mens både det kommunale nivået og sentralnivået har gjennomgått en del reformer, har mellomnivået vært forholdsvis i ro, inntil de senere år. I dag er det både en aktiv diskusjon og et endringspress på amts-, läns- og fylkesnivået. Er det regionale politiske demokratiet i utvikling eller nede for avvikling i de skandinaviske land? Boken er et resultat av et samarbeid mellom danske, svenske og norske regionsforskere.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788245003758

EAN 9788245003758

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål Flerspråklig Dansk Svensk

Sider 242

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket