Skambæreren

av (forfatter).

Aschehoug 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ada liker ikke Gud, og ingenting tyder på at Gud liker Ada. Når Ada ikke kan få del i den store nåden, velger hun å gjøre seg selv til offer. Ada blir prostituert, hun vil bruke sin og andres kropper til å bli kvitt alt rent, alt åndelig. Men i stedet for skitt og skam møter hun lengtende mennesker med behov for nærhet. Prosjektet stopper tilsynelatende opp, inntil en av hennes kunder presenterer henne for Even, en mann helt uten lengsler eller ønsker om nærhet. Romanen er andre, frittstående bok i en trilogi som også består av Ventemesteren og Nekromantikeren.

Omtale fra forlaget

Ada liker ikke Gud, og ingenting tyder på at Gud liker Ada. Når Ada ikke kan få del i den store nåden, Kristi sonoffer, velger hun å gjøre seg selv til offer.
Ada blir prostituert, hun vil bruke sin og andres kropper til å bli kvitt alt rent, alt åndelig. Men i stedet for skitt og skam møter hun lengtende mennesker med behov for nærhet..Prosjektet stopper tilsynelatende opp - inntil en av hennes kunder presenterer henne for Even, en mann.helt uten lengsler eller ønsker om nærhet.
Skambæreren er den frittstående fortsettelsen av Øystein Stenes debutroman Ventemesteren, der den ironiske og distanserte Even var hovedperson og jeg-forteller. Denne gangen er det sinte og fortapte Ada som har ordet.
Øystein Stene er til daglig høgskolelektor ved Fakultet for scenekunst på Kunsthøgskolen i Oslo. Foruten litteratur jobber han med film- og tegneserieproduksjon.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788203190803

EAN 9788203190803

Språk Bokmål

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Ventemesteren - roman" av Øystein Stene
Alle bokanbefalinger for dette verket