Boken tar opp temaene skam i pasientrollen og legens egen skam, det nevrobiologiske fundamentet for skam, arvelig skam og smittsom skam, hvorfor leger overser skammen som viktig årsak til dramatiske symptomer, samt praktiske huskeregler for hvordan man skal håndtere skamfølelse i konsultasjonen. Boken er beregnet for leger og medisinstudenter, men også alle som arbeider med mennesker, eller har interesse for helsespørsmål.
Bokens bærende idé er å minne leger på det allmenne og hverdagslige ved skam . det er ikke noe man bare skal huske på ved behandling av rusmiddelmisbrukere og voldsofre . selv om det er viktig nok. Skam i det medisinske rom omhandler temaer som skam i pasientrollen og legens egen skam, om det nevrobiologiske fundamentet for skam, om arvelig skam og smittsom skam, om hvorfor leger overser skammen som viktig årsak til dramatiske symptomer . og om praktiske huskeregler for hvordan man skal håndtere skamfølelse i konsultasjonen. Den er i første rekke beregnet for leger og medisinstudenter, men alle som arbeider med mennesker, eller har interesse for helsespørsmål, vil kunne ha glede av denne bokens perspektiv på legearbeidet.Boken er sprunget ut av det sosialmedisinske miljøet ved Universitetet i Oslo, og inneholder bidrag fra leger, psykologer, en teolog og en filosof.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788205350762
EAN 9788205350762
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.