Skadelidtes hypotetiske inntekt

om erstatningsutmåling og bevis

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2005 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bokens tema er spørsmålet om skadelidtes hypotetiske inntekt. Denne boken handler om hvordan juristen bør forholde seg til denne tvilen: Gjelder vanlige bevisregler også for hypotetiske spørsmål? Mer konkret er temaet om vanlige bevisteorier og regler eller retningslinjer for bevistema, beviskrav og bevisvurdering passer på hypotetiske spørsmål. Boken er særlig interessant for forsikringsselskaper, advokater, dommere, studenter og andre som arbeider med erstatningsrett.

Omtale fra forlaget

Spørsmålet om skadelidtes hypotetiske inntekt er denne bokens tema. Spørsmålet er interessant både bevis- og erstatningsrettslig: Prinsippet om full erstatning er blitt grunnleggende i vår erstatningsrett. Dette prinsippet gjør tapsomfanget til målestokk for erstatningsomfanget. Erstatningen skal tilsvare det økonomiske tap skaden påfører skadelidte. For inntektstap ved personskade finnes skadelidtes tap ved at hans inntekt med skaden (den faktiske inntekt) trekkes fra hans inntekt uten skaden (den hypotetiske inntekt). Bevisrettslig er spørsmålet interessant, fordi det er hypotetisk eller kontrafaktisk - det angår ikke noe som virkelig har skjedd, men noe som kunne skjedd, hvis skaden ikke hadde inntruffet. Derfor kan spørsmålet aldri besvares med sikkerhet, det vil alltid være tvilsomt. Denne boken handler om hvordan juristen bør forholde seg til denne tvilen: Gjelder vanlige bevisregler også for hypotetiske spørsmål? Mer konkret er temaet om vanlige bevisteorier og regler eller retningslinjer for bevistema, beviskrav og bevisvurdering passer på hypotetiske spørsmål. Erstatningsrettslig møter vi viktige tema som årsakssammenheng, påregnelighet og vilkårene som må innfris før en relevant tapspost foreligger. Boken er særlig interessant for forsikringsselskaper, advokater, dommere og andre som arbeider med erstatningsrett. I tillegg kan studenter ha nytte av den. Magne Strandberg er universitetslektor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788245003307

EAN 9788245003307

Språk Bokmål

Sider 198

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket