Sjøpapegøier

av (forfatter).

Gabriel Scott selskabet 2016 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«En ny bok hvert år» - det var produksjonsmålet for en dikter som ville leve av sin penn i første halvdel av 1900-tallet. Det kunne nok holde hardt mange ganger, når forskuddsgjelden til forlaget vokste til truende proporsjoner og tvang den stakkars dikter til å kryste de siste dråper ut av sin ånds sitroner, mens han følte at de samme sitroner ble tørrere og tørrere.
I tillegg til utallige kortere artikler og fortellinger i aviser og tidsskrifter, greide Gabriel Scott i sin dikterkarriere å oppfylle dette målet - gjennomsnittlig. Fra hans første bok i 1894 til hans siste 60 år senere, i 1954, skrev han nøyaktig 60 bøker. Men vel å merke i gjennomsnitt. Noen ganger trengte han et pusterom, og det kunne løses på to måter: Enten ingen bok det året, som f.eks. i 1914 og 1920, eller en «hvilepute» i form av en samling av tidligere utgitte fortellinger. Eksempler på dette er denne boken, «Sjøpapegøier» i 1908 og «Blaaskjæl» i 1923. Men tro ikke at innholdet var mindre lødig av den grunn. Her møter vi Scotts underfundige humor i f.eks. «Frieren», men også hans inderlige medfølelse med samfunnets minste, som i «Ballongen» som kan leses både som en kritikk av samfunnets behandling av dem som ikke var fullt arbeidsføre, og som en litt maliciøs harsellas over lettroende bydefolk.

Bokdetaljer

Forlag Gabriel Scott selskabet

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788292046425

EAN 9788292046425

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 152

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket