Lars Lenth reiser rundt i Norge for å fiske sjøørret. Han prøver seg bl.a. i Sognefjorden, Østfold, Vestfold og Pøsenelva ved Snåsa.
Lars blir så hekta på sjøørretfiske at han sier opp jobben og stikker av fra kone og barn for å flakke hvileløst rundt i Norges land på jakt etter de sølvblanke fiskene. Det begynner litt forsiktig om vinteren, innerst i Sognefjorden, med uendelig mange kast og sjokkerende få sjøørreter, og det er først etter at Lars kryper til korset og søker hjelp hos to av norsk fluefiskes grand old men: Pål Krogvold og Gerhard Schive (for ikke å snakke om selveste doktor Fismen), at det virkelig tar seg opp med intenst saltvannsfiske i Østfold og Vestfold, klassisk tørrfluefiske i Skrauthakket innerst i Velfjorden og nervepirrende nattfiske i Pøsenelva ved Snåsa.
Forlag Sherpa distribution
Utgivelsesår 2005