Sjømannsliv

1968-2008

av (forfatter).

Bokbyen 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren reiste til sjøs i 1968 og gikk veien fra dekksgutt til skipper. I boka forteller han om livet til sjøs og om skipene han har seilt med, og beretter om 40 år med utvikling og historie i norsk sjøfart. Han har seilt i store deler av verden, og gått i tankfart, fruktfart, gassfart, containerfart og stykkgodsfart.

Omtale fra forlaget

Vegårsheiingen Knut Moland reiste til sjøs som skoleskipsgutt på "SS Sørlandet" i 1968, og kom etter nesten 40 år på sjøen, tilbake til "SS Sørlandet" som kaptein. Han er nå havnekaptein hos Ugland. I boka forteller han om livet til sjøs, i skjemt og alvor, i glede og sorg. Kronologisk tar han for seg 40 år med norsk sjøfartshistorie, om livet om bord, og om skipene han har seilt med i mange slags fart. Han har gått karriere-veien fra dekksgutt til skipper. Han har seilt i tankfart, fruktfart, gassfart, containerfart og stykkgodsfart. Han har seilt i store deler av verden, og skildrer livet under Gulf-krigen, krig i Somalia, redningsaksjon etter Aleksander Kielland, sjøoppmåling, smugling på Rhinen og mye mer. De som har vært til sjøs, vil kjenne seg igjen i skildringene. Vi andre kan få innblikk i livet på havet. I løpet av disse årene har det skjedd store omveltninger i norsk sjøfart. Moland skildrer utviklingen gjennom 40 år. En endring som kanskje var ennå større enn overgangen til sjøs når en gikk fra seilskute til dampskip, - fra 60 og 70 tallet med norske sjøfolk, til 80 og 90 årene med utflagging og Det norske Internasjonale Skipsregister (NIS).

Bokdetaljer

Forlag Bokbyen

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292920060

EAN 9788292920060

Genre Personlige beretninger

Omtalt tid 1960-1999 2000-2009

Omtalt person Knut Moland

Språk Bokmål

Sider 172

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket