Sirdal

klassiske fotografi av Magnus Espeland

av (forfatter), Bjørn Moi (forfatter) og Magnus Espeland (illustratør).

Bjørn Moi markedsføring 2009 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka presenterar Magnus Espeland sine bilete av Sirdal. Bilda skildrar kvardagslivet, naturen og menneske han møtte i Sirdal.

Omtale fra forlaget

Sirdal er for mange knytta til flott natur og gilde opplevingar. Tilreisande har søkt til dalen i meir enn 100 år, og ein av dei som flittig besøkte Sirdal var Magnus Espeland (1903 . 1990). Han var ein ivrig fotograf, og hadde stort talent for dette sjølv om det ikkje var hans daglige arbeid. Denne boka presenterer bilete han tok i perioden 1960-1983. Det er sjeldan ein får sjansen til å publisera noko så eineståande som ei fotosamling av Sirdal slik dalen ein gong var. Motiva er fanga av Magnus Espeland, og kretsar om hans møte med dalen og menneska som budde og vandra her. Fotografia er i fargar, mange tekne i eit tidsrom der slik dokumentasjon var mangelvare. Magnus Espeland fotograferte mykje, og det vert sagt at han alltid bar på kameraet sitt. Fyrst og fremst skildrar han kvardagslivet , noko som inneber at boka og er eineståande i kulturhistorisk samanheng. Mykje er nostalgi, og vil nok framkalla mange gode minner hjå mange. Rundt mange fotografia er det små historier ført i pennen av Magnar Undheim og Bjørn Moi. Boka vil forhåpentlig bli ein favoritt hos alle som har eit forhold til Sirdal på ein eller annan måte, og ellers til dei som er glade i gode fotografi. For her er det mange av dei!

Bokdetaljer

Forlag Bjørn Moi markedsføring

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788230313091

EAN 9788230313091

Omtalt sted Vest-agder

Språk Nynorsk

Sider 224

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket