Silenced

China's great wall of censorship

av (forfatter) og Morten Vågen (medforfatter).

Amaryllis Media 2006 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om media, sensur og menneskerettigheter i Kina og Tibet. Den forteller om hvordan sensurinstansene opererer i Kina, om hvorfor ikke kinesiske myndigheter tolererer kritiske stemmer, og om hvorfor de i stor grad slipper unna internasjonal fordømmelse. Boken tar for seg de nye utfordringene sensurregimet i Kina står overfor, ikke minst med tanke på ny teknologi og kommunikasjonsmidler som mobiltelefoni og Internett. Med boken følger det også med en CD-ROM som omhandler de samme temaer, med tillegg av lyd-, bilde- og videoopptak.

Omtale fra forlaget

Silenced - China's Great Wall of Censorship er ny og svært aktuell bok om media, sensur og menneskerettigheter i Kina og Tibet. Denne boken tar leseren med på en spennende, tankevekkende, men også urovekkende reise bak Kinas jernvegg av sensur og undertrykkelse. Boken forteller også den fascinerende og inspirerende historien om den lille radiostasjonen Voice of Tibets møte med Kinas mektige sensur-maskineri. Kina har nå verdens øyne rettet mot seg, det er snart bare to år til OL i Beijing, men likevel fortsetter Kina like intenst å nekte sine innbyggere adgang til fri og objektiv informasjon og nyheter. Og de få som våger å trosse myndighetenes sensurmaskineri gjør det ofte med livet som innsats. Det på tross av at Kina er fast medlem, med vetorett, av FNs Sikkerhetsråd, og har undertegnet internasjonale avtaler og traktater som tilsynelatende skal sikre innbyggerne grunnleggende rettigheter. Boken forteller på en enkel og lettfattelig måte hvordan sensurinstansene opererer i Kina, om hvorfor ikke kinesiske myndigheter tolererer kritiske stemmer, og om hvor-for de i stor grad slipper unna internasjonal fordømmelse. Boken tar for seg tematisk de nye utfordringene sensurregimet i Kina står overfor, ikke minst med tanke på ny teknologi og kommunikasjonsmidler som mobiltelefoni og Internett. Med boken følger det også med en CD-ROM som omhandler de samme temaer, med tillegg av lyd-, bilde- og videoopptak, bygd opp som et informasjons- og presentasjonsverktøy.

Bokdetaljer

Forlag Amaryllis Media

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9789197384445

EAN 9789197384445

Omtalt sted Kina Tibet

Språk Engelsk

Sider 151

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket