Sikkerhet i arbeidslivet

av (forfatter), Eirik Albrechtsen (forfatter), Stian Antonsen (forfatter), Ivonne A. Herrera (forfatter), Jan Hovden (forfatter) og Per Morten Schiefloe (forfatter).

Fagbokforlaget 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boken handler om hvordan sikkerheten kan ivaretas og styrkes i arbeidslivet. En trygg og sikker arbeidsplass er en rettighet vi har. Historisk har det også vært store forbedringer stadig færre skader seg og omkommer på jobb. Likevel blir fremdeles flere titalls tusen rammet av ulykker hvert år i norsk arbeidsliv og nye utfordringer dukker opp når arbeidet organiseres på nye måter. Det er også økte krav til sikkerhet og sikkerhet er avgjørende for å være konkurransedyktig. Det er derfor et stort behov sikkerhetskompetanse.
Boken har fire deler. Den første tar for seg noen grunnbegreper og -perspektiver i sikkerhetsfaget og hvordan faget har utviklet seg over tid. Del to gir en oversikt over de verktøyene og metodene vi har til rådighet for å kontrollere og styre farer og trusler. Temaet for del tre er den menneskelige faktoren og hvordan vi som enkeltpersoner og som kollektiv både kan være en ressurs og har sårbarheter som har betydning for sikkerheten. I den siste delen ser vi på noen etiske dilemmaer i faget og ser framover; hvilke nye utfordringer kan oppstå i forbindelse med ny teknologi og nye organisasjonsformer?
Hensikten med boken er å gi en innføring i fagfeltet for studenter og å hjelpe praktikere i arbeidslivet i deres sikkerhetsarbeid.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788245025156

EAN 9788245025156

Språk Bokmål

Sider 306

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket