Shakespeare

for alle tider

av (forfatter) og Stein Gabrielsen (oversetter).

Damm 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Boken beskriver William Shakespeares liv, forfatterskap og ettertidens behandling av ham. Forfatteren gir et portrett av teatermiljøet og den sosiale og intellektuelle konteksten der Shakespeare levde og arbeidet, og han tar for seg hans arbeidsmetoder, hvordan han utviklet sin teknikk som poetisk dramatiker, hvordan han brukte språket og hvordan skuespillene hans ble tilpasset den truppen han tilhørte. Det blir også beskrevet hva som skjedde i resten av verden som følge av det Shakespeare gjorde, helt fra hans egen tid og frem til i dag. Har register.

Forlag Damm

Utgivelsesår 2003

Omtalt sted England

Omtalt person William Shakespeare

Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Etter å ha hørt på operaen Flagstaff og omtale av "de lystige koner i windsor" fikk jeg lyst til å vite mer om Shakespeare og hans tid. Denne boka har et vell av opplysninger sjøl om teaterhistorien med alle skuespillere og regissører blir litt langdryg, er den interessant. Mange illustrasjoner, og skal man til Stratford on Avon en tur er dette fin forhåndslesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar