Serve to Win

The 14-Day Gluten-Free Plan for Physical and Mental Excellence

av (forfatter) og William Davis M.D. (foreword).

Zinc Ink 2013 Hardcover

1 bokelsker følger dette verket.

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Forlag Zinc Ink

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

Boken "Serve To Win" av verdenseneren i tennis, Novak Djokovic er en veldig verdifull og hjelpende bok for unge tennisspillere. Boken er ikke akkurat det man ville kalle en selvbiografi, med mange hendelser fra livet, men en bok som legger mye vekt på kosthold, en avgjørende suksessfaktor i karrieren hans.
Boken forteller smått om barndommen hans, som var preget av krig. Han fikk en racket av et familiemedlem som gave, og gikk hver dag og slo mot veggen. Djokovic var veldig ivrig og sto flere timer om dagen etter skolen og fyrte løs mot veggen.
En dag så treneren Jelena Gencic slagtalentet hans, og tilbød han privattimer med henne. Han viste sterk disiplin første dag, men en stor bag med håndklær, ekstra klær, vannflaske og alt han trengte og mer. Dette gjorde at treneren skjønte at denne gutten kom til å bli noe stort.
Han flyttet til Tyskland da han var 12 år for å trene på et akademi et par år.
Han fortsatte å trene hardt og da han ble 17-18, debuterte han profesjonelt. Han kvalifiserte seg til de største turneringene og slo mange av de beste spillerene.
Men han hadde et problem. De fleste lange kampene han spilte tapte han, eller måtte gi seg. Han skjønte at dette måtte gjøres noe med, og var villig til å gjøre hva som helst for å fikse dette.
Han begynte å trene mer, styrke, kondisjon og mye mer. Men resultatene kom aldri.
En dag da han spilte en kamp i Australian Open måtte han trekke seg fordi han slet med å puste.
En lege i Kroatia hadde tilfeldigvis sett denne kampen på tv, og da han så hva som skjedde skjønte han nøyaktig hva som hendte.
Så han tok kontakt med Djokovic, og de begynte med å endre noe viktig han ikke hadde tenkt på, nemlig kostholdet. De fant ut at kroppen hans ikke tålte gluten. Foreldrene eide en pizzarestaurant i Serbia og han spite pizza der nesten hver dag som barn, og det gjorde det litt vanskelig for han å slutte med det. Men han var motivert til å gjøre det som måtte til.
Dietten hans, som gjorde at ha ble til en av de fysisk beste og mest utholdende, står i boken.
Han har også mange rutiner, som kan være bisarre for mange, men som faktisk har hjulpet veldig.

Jeg synes denne boken var fabelaktig, og jeg kunne godt tenke meg å lese den mange ganger til fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1 bokelsker følger dette verket.