Selvskreven

om litterær selvfremstilling

av (redaktør), Henrik Skov Nielsen (redaktør) og Kristin Ørjasæter (redaktør).

Aarhus universitetsforl. 2006 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken problematiserer forholdet mellom verk og forfatter. Artikkelforfatterne gjør blant annet rede for teorier og strategier knyttet til forfatterrollen i fiksjonen og fiksjonen i selvbiografiene. Med litteraturliste og oversikt over bokens forfattere.

Omtale fra forlaget

Mord, hor og ord. Når Steen Steensen Blicher, Bret Easton Ellis og Jørgen Leth skriver om sex og vold med henholdsvis Steen Steensen Blicher, Bret Easton Ellis og Jørgen Leth som stærkt involverede deltagere, er det så litterær fiktion eller underskrevne tilståelser? Spørgsmål som disse har ikke mindst de senere år sat hede debatter i gang. Selvskreven - Om litterær selvfremstilling er en bog om forholdet mellem værk og forfatter i krydsfeltet mellem fiktion og virkelighed. Forholdet problematiseres stærkt fra mindst to sider i teori og praksis i dag. Ofte finder man for meget forfatter i fiktionen, men også for meget fiktion i selvbiografierne til at det passer ind i gængse opfattelser og teoridannelser. Det gør, at spørgsmålet om forholdet mellem værk og forfatter rejses på nye måder. I bogen gør skribenterne rede for teorier og strategier i sådanne hybride værker og forfatterskaber. Teoretiske artikler om forholdet mellem forfatter og fortæller og mellem fx referentialitet og rejseskildring veksler med mere læsningsorienterede analyser af enkeltværker. Læsninger af aktuelle danske og udenlandske værker som Jørgen Leths Det uperfekte menneske og Dag Solstads 16.07.41 Roman giver sammen med analyser af forfattere som Peter Høeg og Per Højholt anledning til at kaste nyt lys over kanoniserede, ældre forfattere som Herman Bang og Blicher.

Bokdetaljer

Forlag Aarhus universitetsforl.

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788779340145

EAN 9788779340145

Språk Dansk

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket