Omtale fra forlaget
Tobindsverket Selvaag 1920-2020 setter søkelyset på en av de meste sentrale samfunnsbyggere i etterkrigstidens Norge. Olav Selvaags boligrevolusjon sprang ut av boligmangelen etter krigen, og fortsatte gjennom 1950- og 1960-tallet og feltutbyggingens storhetstid, da Oslos drabantbyer og en ny visjon for en moderne hovedstad ble utformet - hele veien i kontinuerlig konflikt med byråkrati og bygningsmyndigheter.
Sønnen Ole Gunnar Selvaag tok gradvis over på 1980- og 1990-tallet, i en tid med finanskrise og boligkrakk, byfornyelse og store endringer i boligmarkedet generelt. Gradvis endrer bedriften fokus fra ren boligbygging til en mer tidsriktig byutvikling, noe som fra 2000-tallet ble stadig mer fremtredende gjennom tredje generasjons satsing på kunst og kultur i sine prosjekter. Olav Hindahl Selvaag og Frederik Selvaag har engasjert seg i en rekke profilerte byutviklingsprosjekter, som Tjuvholmen og Astrup Fearnley museet, Lørenparken, Union brygge i Drammen, skiparken SNØ i Lørenskog, og nå sist, det ambisiøse og marin-baserte prosjektet som er i gang på Fornebu.
Forfatteren tar for seg de tre generasjonene Selvaag, og anvender Olav Selvaags verdidrevne modell for bolig- og samfunnsbygging som målestokk for å avlese utviklingen i konsernet. Gjennom dette grepet kommer både de lange linjer av kontinuitet til syne, så vel som endrede betingelser og forutsetninger i samfunnet omkring.
Forlag Press
Utgivelsesår 2021
Format Innbundet
ISBN13 9788232801503
EAN 9788232801503
Omtalt tid 1900-tallet 2000-tallet
Omtalt person Olav Selvaag Selvaagbygg
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket