Selvaag 1920-2020 : boligbygger + byutvikler ; Byutvikler : Selvaag 1982-2020

av (forfatter).

Press 2021 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Tobindsverket Selvaag 1920-2020 setter søkelyset på en av de meste sentrale samfunnsbyggere i etterkrigstidens Norge. Olav Selvaags boligrevolusjon sprang ut av boligmangelen etter krigen, og fortsatte gjennom 1950- og 1960-tallet og feltutbyggingens storhetstid, da Oslos drabantbyer og en ny visjon for en moderne hovedstad ble utformet - hele veien i kontinuerlig konflikt med byråkrati og bygningsmyndigheter.
Sønnen Ole Gunnar Selvaag tok gradvis over på 1980- og 1990-tallet, i en tid med finanskrise og boligkrakk, byfornyelse og store endringer i boligmarkedet generelt. Gradvis endrer bedriften fokus fra ren boligbygging til en mer tidsriktig byutvikling, noe som fra 2000-tallet ble stadig mer fremtredende gjennom tredje generasjons satsing på kunst og kultur i sine prosjekter. Olav Hindahl Selvaag og Frederik Selvaag har engasjert seg i en rekke profilerte byutviklingsprosjekter, som Tjuvholmen og Astrup Fearnley museet, Lørenparken, Union brygge i Drammen, skiparken SNØ i Lørenskog, og nå sist, det ambisiøse og marin-baserte prosjektet som er i gang på Fornebu.
Forfatteren tar for seg de tre generasjonene Selvaag, og anvender Olav Selvaags verdidrevne modell for bolig- og samfunnsbygging som målestokk for å avlese utviklingen i konsernet. Gjennom dette grepet kommer både de lange linjer av kontinuitet til syne, så vel som endrede betingelser og forutsetninger i samfunnet omkring.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788232801503

EAN 9788232801503

Omtalt tid 1900-tallet 2000-tallet

Omtalt sted Norge

Omtalt person Olav Selvaag Selvaagbygg

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket