I aksjelovgivningen har det kommet nye regler som åpner for regulære erverv av egne aksjer. De nye reglene har allerede av juridiske forfattere blitt betegnet som de viktigste prinsipielle endringene i aksjelovgivningen. I denne boken vil forfatteren ta for seg de nye reglene som på flere vilkår gir adgang til å erverve aksjer. Skal et selskap erverve egne aksjer uten å gjøre noe ugyldig eller straffbart, må flere vilkår være oppfylt. Innholdet i flere av de vilkårene som lovgivningen stiller opp, er uklar. Boken tar sikte på å avklare og synliggjøre slike tolkningsspørsmål som loven reiser. Boken tar også opp den nye regelen for aksjeselskaper som gir en aksjeeier adgang til å kreve sine aksjer innløst, i tillegg til regelen som gir et aksjeselskap adgang til å kreve en aksjeeiers aksjer innløst. Disse reglene er også nye i forhold til den tidligere aksjelovgivningen. Karl-Anders grønland (født 1970) er advokat og arbeider i Advokatfirmaet Bugge, arentz-Hanssen & Rasmussen. han har tidligere jobbet som vitenskapelig assistent ved Institutt for Privatrett ved Universitetet i Oslo. Forfatteren var sekretær for aksje- lovutvalget som avga sin innstilling om den nye aksjelovgivningen i NOU 1996: 3. Grønland har tidligere publisert artikler om aksjerettslige emner.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1998