Sekstimarsdagen

den neste store velferdsreforma?

av (forfatter) og Ebba Wergeland (forfatter).

Gyldendal arbeidsliv 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir den første samla framstillinga av de forsøk som er gjort med sekstimersdag i Norge de siste åra, og et overblikk over svenske forsøk. Den forteller om kampen for arbeidstida i et historisk perspektiv, i tillegg til utregninger som viser at 30 timers uker eller sekstimers dager fra 2020 bare vil ha små innvirkninger på den norske økonomien. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Kva skal til for at sekstimarsdagen skal bli realitet i Noreg? Anten du meiner at sekstimarsdagen er eit vakkert, men urealistisk prosjekt, eller ein luksus vi ikkje har råd til, finn du kan henda grunn til å tenkja nærare etter når du les denne boka.. Økonomane seier det er mogeleg. Mannfolk som har prøvd sekstimarsdagen, er glade for å få meir tid til ungar, husarbeid, trening og friluftsliv. Kvinner har drøymt om sekstimarsdagen i fleire tiår.Kan den også vera eit steg i rett lei for å bremsa det materielle overforbruket som trugar klima og miljø?Kvifor kan ein ikkje venta at sekstimarsdagen skal føra til at sjukefråværet går ned?Denne boka gir ikkje alle svara. Men den gir den første samla framstillinga av dei forsøka som er gjort med sekstimarsdag i Noreg dei siste åra. I tillegg gir den eit oversyn over svenske forsøk, og fortel om kampen om arbeidstida i eit historisk perspektiv.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal arbeidsliv

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205385238

EAN 9788205385238

Omtalt sted Norge

Språk Nynorsk

Sider 176

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket