Her oppdager barnet paddene. De gråbrune vortete dyrene som kommer fram på våren og skaper liv og røre i dammene. Trinn for trinn blir barnet kjent med hva som skjer fra paddene kommer fram fra vinterdvalen til rumpetrollene svømmer rundt i dammen. Det er helt naturlig at en 5-åring vil fange rumpetroll og se hvordan de utvikler seg til små padder. Boken oppfordrer barna til å være nysgjerrige. SE! Dette er faktabøker for de minste barna. (3-5 år) Hver bok presenterer et dyr, et insekt, en fisk osv.. Bøkene har store bilder og enkle faktaopplysninger. Å lære gjennom aktivitet er den beste måten å lære på. Derfor har disse små faktabøkene også beskrivelser av ting å gjøre som fører barnet i nærkontakt med naturen og den arten boken forteller om. Fakta og aktivitetsstoff følger hverandre vekselvis, organisert slik at man kan velge hva man vil lese: Fakta eller aktivitetstoff, eller begge deler på en gang.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2004