Omtale fra forlaget
Thailandske blåbærplukkere i Nord-Sverige. Soppturisme i Spania. Restauranter som elsker kortreiste og villsankede råvarer. Villmatfestival i København. Romere i Bulgaria som selger steinsopp. Fjellte fra Rodopifjellene. Soppelskere i Polen. Norske sankere som kombinerer salg av sankeråvarer med formidling og produktutvikling på arter vi aldri har tenkt på som spiselige.
Bli med på en reise inn i sankernes verden. Hvem er de?
Hva har de felles? Hva driver dem? Hvordan blir sankingens betingelser framover, med større fokus på bevaring av natur og biomangfold, og arealer som forsvinner under asfalt og nye hyttefelt? Er sanking en trussel mot det vi liker å kalle «uberørt natur»? Hvilken framtid har sankerne og sanketradisjonene?
Målet med denne boken er å bidra til å forstå sanking som en verdifull aktivitet for samfunnet. Sankeråvarene bidrar til matsikkerhet ved at vi utvikler kunnskap om en rik verden av mat langt utover de få monokulturene vi i dag baserer livene våre på. Sanking motvirker fremmedgjøringen i det moderne samfunnet rundt opphavet til maten vi spiser. Sanking vil ikke erstatte handelen i matbutikken, men utvide respekten for det vi putter i handlekurven der.
De som høster fra naturen er også de første til å ønske å ta vare på den. Derfor er sankerne naturens beste forvaltere.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2022
Format E-bok
ISBN13 9788230024225
EAN 9788230024225
Språk Bokmål
Sider 341
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket