Sandneshistorien

-til stor by

av (forfatter), Birger Lindanger (forfatter), Gunnar Nerheim (forfatter), Olav Tysdal (forfatter) og Helge Hansen (illustratør).

Fagbokforlaget 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken handler om perioden fra 1965 og frem til i dag, en periode som bærer preg av sammenvoksingen med Stavanger. Boken tar for seg levekår, boligforhold, organisasjonsliv, politikk og utvikling innen handel, industri og næringsliv. Med litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

I 2010 er det 150 år siden Sandnes fikk status som ladested. Sandneshistorien beskriver hvordan byen utviklet seg fra en husklynge innerst i Gandsfjorden til å bli en av Norges største byer.
Forfatterne beskriver levekår, boligforhold, organisasjonsliv og politikk. Ikke minst er utviklingen i byens handel, industri og næringsliv sentralt i verket.
Det andre bindet handler om perioden fra 1965 til i dag, en periode som bærer preg av sammenvoksingen med Stavanger.
Lars Gaute Jøssang er førsteamanuensis ved Lærerhøgskolen ved Norsk lærerakademi (NLA) i Bergen. Han er fra Jørpeland, og har tidligere skrevet bøker om verfts- og oljeindustri, handel og misjonssambandet i Rogaland. Jøssang skriver om utviklingen av industri og næringsliv.
Birger Lindanger er førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Han bor på Hinna, og har tidligere arbeidet mest med fyr- og bondehistorie. Han har skrevet en rekke bygdebøker. Lindanger skriver om byvekst og byutvikling i Sandnes.
Gunnar Nerheim er professor ved Universitetet i Stavanger. Han er fra Randaberg, og har tidligere skrevet mest om verfts- og oljeindustri, og energihistorie. Han har ansvar for alle eksternt finansierte historieprosjekter ved Universitetet i Stavanger. Nerheim skriver om de siste tyve årene. Han har også ledet bokkomiteen for Sandneshistorien.
Olav Tysdal er førstelektor ved Universitetet i Stavanger. Han har bodd i Sandnes mesteparten av sitt voksne liv, og har tidligere arbeidet mest med befolknings- og flyttehistorie med særlig vekt på utvandringen til Amerika. Tysdal skriver om befolkningshistorien, politikk og prosessen som ledet til kommunesammenslåingen.
Helge Hansen er fotograf. Han er opprinnelig fra Haugesund, og har vin, film og industrifoto som spesialfelt. Hansen har fotografert Sandnes på ny for dette bokverket.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788245010510

EAN 9788245010510

Serie Sandneshistorien. Bd. 1-2 (2)

Omtalt tid 1945-1999 2000-2009

Omtalt sted Rogaland

Språk Bokmål

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket