Samtiden. Hefte 2 2011

tidsskrift for politikk, litteratur og samfunnsspørsmål

av (redaktør).

Aschehoug 2011 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Samtiden 2 - 2011. Redaktør: Cathrine Sandnes ARVE HJELSETH: Trening, knefall og forfall. Om intelligentsiaens kroppslige disiplinering. Om det skrivende og lesende sjiktet som heller skriver treningsdagbøker enn vitenskapelige artikler: "Det kan umulig være et godt tegn når normen for intellektuell habitus endres fra kafékultur til kroppskultur." MICHAEL HUDSON: Hva får Norge ut av oljefondet? "Utlendingene får ikke bare Norges olje, de får også det meste av landets royalties og fortjeneste av produksjonen." Les også: THINA M. SALTVEDT: "Olje som våpen". PAUL CHAFFEY: "Kunsten å lede kunnskap". Om undervurderingen av behovet for profesjonell ledelse i akademia. JENS M. JOHANSSON: "Den strunke mannen - en personlig studie av min farfars, min fars og min kropp". AGNES BOLSØ: "Tilbake til steinalderen". Om evolusjonspsykologien vaklende empiri. FRODE SAUGESTAD: "Frem og tilbake er like langt - fra Namsos til Marokko og hjem igjen". MARIUS GUSTAVSON: "Drømmen som brast". Den amerikanske middelklassedrømmen har blitt et mareritt. MARIANNE RØISE KIELLAND: "'Det går bra' -om hvorfor fortrengning ødelegger muligheten til å forstå det største spørsmålet i vår tid". TORSTEIN ULSERØD: "Å 'gjøre' en forskjell". Når norske politikeres tiltakslyst får absurde konsekvenser. www.samtiden.no

Utgivelsesår 2011

ISBN13 9788203283741