"Jeg er skamfull, flau og forbannet over hvordan Faiza og familien har blitt behandlet av pressen", skriver Ahmed Fawad Ashraf i siste nummer av Samtiden. Ett år etter at søsteren hans ble kidnappet, og senere funnet drept, kritiserer han media for dekningen av saken. Vegard Ulvang om endringene i skisporten: "Det finnes de som mener at moderne langrenn har mistet sin sjel, at den ikke er til å kjenne igjen og at vi har solgt nasjonalsporten vår til høystbydende. Av disse påstandene er det bare den siste som er riktig". Som aktiv skiløper var Ulvang motstander av endringer i skisporten. Som leder for langrennskomitéen i det internasjonale skiforbundet (Fis) har han blitt en aktiv pådriver til nye endringer. Les også: * Sverker Sörlin om det skigående norske folk * Thomas Hylland Eriksen og Anders Høgmoen om stigmatiseringen av Groruddalen * Kåre Bulie portretterer kunstneren Per Kleiva i krig og kjærlighet * Bjørnar Moxnes om hvordan politisk makt blir solgt til høystbydende * Essay av den russiske samtidsforfatteren Mikhail Sjisjkin * Agnes Ravatn om sammenhengen mellom humor og melankoli, og hvordan humoristen profitterer på sin egen ulykke * Eirik Bergersen om politisk humor
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203283727