Denne rapporten er en evaluering av skoleutviklingsprosjektet "Sats på skulen - snu Sogn", hvor sju kommuner i indre Sogn har samarbeidet om å møte felles utfordringer ved det å være skoleeier. Gjennom et forpliktende nettverk har man satt fokus på skoleeierrollen, skoleleders rolle og kompetanse og fagnettverk mellom lærere - med entreprenørskap som en rød tråd i arbeidet med skoleutvikling. En utviklet delingskultur, der skolene, alene og i felleskap, i større grad fungerer som lærende organisasjoner, har vært sentralt i dette arbeidet. Et overordnet fokus i "Sats på skulen - snu Sogn" har også vært å utvikle regionen gjennom å utvikle en god skole -en skole der elevene kjenner sine lokalsamfunn, og der lokalsamfunn ser skolen som et sentralt, integrert element i arbeidet med å skape levedyktige, attraktive kommuner. Rapporten viser at man på flere områder har klart å legge et godt grunnlag for videre arbeid. Samtidig ser man behovet for å styrke samarbeid og delingskultur i regionen, og det blir påpekt at det trengs en egen utviklingsagent, som kan bidra til nødvendige nettverk og prosesser på tvers av kommuner og enkeltskoler.
Forlag Fagbokforl.
Utgivelsesår 2013