Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken handler om mennesker, natur og kultur i Røros-traktene, og produsenter som tar vare på og fornyer lokale mattradisjoner. Rørosmeieriet, som feiret 10-årsjubilieum i 2012 og vokste frem gjennom et felles løft med Rørosmat og Smakeriet, trekkes frem som et eksempel.
Omtale fra forlaget
Rørosregionen har opparbeidet seg ry som ledende i Norge innenfor lokal matproduksjon. Hvordan er dette mulig, her hvor karrige bygdesamfunn klamrer seg fast oppunder skoggrensa langt inne i landet? Hvilke tradisjoner for mat, smak, delikatesser, oppskrifter og appetittvekkende opplevelser knytter seg til dette landskapet? Om hvordan tenker de som produserer maten?
Denne boka handler om menneskene, naturen og kulturen i Røros-traktene. Her bor det produsenter som tar vare på mattradisjonene våre, og serverer dem på nye måter for nye generasjoner. Et eksempel på det er Rørosmeieriet, som feiret 10-årsjubileum i 2010. Meieriet vokste fram gjennom et enormt felles løft i regionen sammen med Rørosmat, Smakeriet og det lokale matengasjementet.
Forlag Fjellheimen forl.
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788299779234
EAN 9788299779234
Omtalt sted Sør-Trøndelag
Språk Bokmål
Sider 208
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket