Samleren

et portrett av Jan Tolfsby

av (forfatter) og Jørn Bøhmer Olsen (illustratør).

Ask 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken presenteres en særegen og bemerkelsesverdig mann som også har satt nasjonale spor etter seg. Jan Tolfsby er nestoren i veteranbil-kretser og regnes som den her i landet som fant og reddet flest gamle biler og sørget for at de ble tatt vare på for fremtiden. Han er utdannet flyingeniør, men jobbet både som maskinarbeider og bilsakkyndig. Forfatteren har fulgt ham gjennom de siste ti årene og laget denne boken som viser Tolfsbys omfattende virksomhet og engasjement.

Omtale fra forlaget

Jørn Bøhmer Olsen er en av landets fremste fotografer. I denne boken presenterer han et portrett av en særegen og bemerkelsesverdig mann som også har satt nasjonale spor etter seg. Jan Tolfsby er nestoren i veteranbil-kretser og regnes som den her i landet som fant og reddet flest gamle biler og sørget for at de ble tatt vare på for fremtiden. Han er utdannet flyingeniør, men jobbet både som maskinarbeider og bilsakkyndig. I 23 år var han ansatt ved Norsk Teknisk Museum. Tolfsby er nå 84 år. Bøhmer Olsen har fulgt ham gjennom de siste 10 årene og laget en bok som viser Tolfsbys omfattende virksomhet og engasjement. Boken er gjennomillustrert med 160 fotografier, som hver for seg forteller en spennende historie. Samlet gir de et interessant tidsbilde. Teksten forsterker opplevelsen og gir leseren innblikk i et frodig menneskes liv. Den som har sans for sterke og levende inntrykk kan glede seg.

Bokdetaljer

Forlag Ask

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788292221112

EAN 9788292221112

Omtalt person Jan Tolfsby

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket