Samlede dikt består av de 116 diktene som er bevart etter Catullus. Catullus regnes som den mest innflytelsesrike dikteren i en krets av yngre romerske poeter som levde i Roma i det 1. århundre f.Kr. De ønsket å gjøre den latinske diktningen smidigere, mindre oppstyltet og mer preget av hverdagsspråket. Catullus' diktning har vært kjent for sin humor og situasjonskomikk, sin utleverende kritikk av romerske maktpersoner, og - ikke minst - kjærlighetsdiktene han skrev til kvinnen han kalte Lesbia. På elegant vis forener Catullus erotiske, politiske, private og litterære hilsener til skarpe og formfullendte dikt.
Boken er utstyrt med instruktive kommentarer til diktene, samt et etterord ved gjendikterne, Johann Grip og Henning Hagerup.
Forlag Kolon
Utgivelsesår 2018
ISBN13 9788205512870
EAN 9788205512870
Omtalt tid Oldtiden
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket(Har lest noen av diktene hans i forbindelse med at jeg lærer latin, siterer derfor på orginalspråket...)
Dikt nr. 5
Vivamus, mea Lesbia, atque amemus, rumoresque senum serveriorum omnes unius aestimemus assis! Soles occidere et redire possunt; nobis cum semel occidit brevis lux, nox est perpetua una dormienda. Da mi basia mille, deinde centum, dein milla altera, dein secunda centum: deinde usque altera mille, deinde centum. Dein, cum milia multa fecerimus conturbabimus illa, ne sciamus aut ne quis malus invidere possit, cum tantum sciat esse basiorum.