Boken er skrevet for voksne som ønsker å ta utdanning som hjelpepleiere eller omsorgsarbeidere. Det faglige innholdet er delt opp etter emner og ikke etter fagområder, og innholdet tar hensyn til voksnes livserfaring og den realkompetansen de har fra arbeidslivet. Med stikkordregister.
Denne boka er den første av to bøker for voksne som tar hjelpepleier- eller omsorgsarbeiderfag. Sammen med bok 2, Samarbeid og sykepleie, dekkes alle mål i læreplanene for hjelpepleier- og omsorgsarbeiderutdanningene. Bøkene er lagt opp temabaserte, med praktiske eksempler fra arbeid i åpen omsorg eller i institusjon. Oppgavene er problemorienterte, og tar utgangspunkt i den enkelte brukers behov og ressurser. Bruk av arbeidsplassen som kunnskapsbase og egne erfaringer fra arbeid i helse- og sosialsektoren er en positiv faktor i læringsprosessen. Arbeidsboka Erfare og lære, med arbeidsmåter og oppgaver, gir en grundig innsikt i og forståelse for arbeidet med omsorg og pleie.
Forlag Gyldendal undervisning
Utgivelsesår 2002