Dagens helse- og sosialarbeider samarbeider, leder, utvikler og forsker i viktige deler av samfunnet. For å innta denne rollen er det viktig å bevisstgjøre sykepleieren og helsearbeideren om den samfunnsmessige sammenheng han/hun utfører sitt yrke i.
Samfunnsvitenskap for helse- og sosialfagutdanningene introduserer studenter til sentrale emner i samfunnsvitenskap, sosiologi, helse og IT, internasjonal politikk og økonomi. Ved hjelp av en rekke eksempler gjennomgår boken forholdet mellom praktisk og teoretisk kunnskap for helsearbeidere. Individ og gruppe blir definert i lys av nyere teorier om identitet.
Boken behandler viktige begreper innen samfunnsøkonomi, og ser på iverksetterens rolle for velstandsskapningen. IT i helsesektoren har potensiale til å forbedre organisasjonsgangen og frigjøre tid til kjerneoppgaver. Store datamengder gir oss mulighet til å stille sikrere diagnoser og tilby individtilpassede behandlinger.
Boken passer for sykepleier-, helse- og profesjonsutdanninger på bachelornivå. Den gir et grunnlag for videre studier innen samfunnsvitenskapene.
E-boken tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2017.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2019