Samfunn og psykiske lidelser

samfunnsvitenskapelige perspektiver - en introduksjon

av (redaktør).

Gyldendal akademisk 2002 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken behandler sykeliggjøringen av psykiske problemer, sosial ulikhet knyttet til psykisk helse, psykososiale lidelser hos flyktninger, bruk av makt og tvang samt innføring av brukermedvirkning. Den tar også for seg sentrale debatter knyttet til viktige utviklingstrekk som den historiske fremveksten av psykiatrien i Norge, deinstitusjonaliseringen av psykisk helsevern og fremveksten av kommunepsykiatrien. Også innholdet i psykiske helsetjenester blir vurdert i en større samfunnsetisk og politisk sammenheng. Boka er beregnet for videreutdanninger i psykisk helsearbeid og for helse- og sosialfaglige utdanninger på universitetsnivå, men kan også brukes innenfor temaet psykisk helsevern i grunnutdanninger. Med litteraturliste, opplysninger om forfatterne og register.

Omtale fra forlaget

Det har i de senere tiårene vært omfattende samfunnsvitenskapelig forskning om betydningen av sosiale og kulturelle forhold for psykiske lidelser og organisering av psykisk helsevern, særlig internasjonalt. De samfunnsvitenskapelige perspektivene har imidlertid vært mindre kjent i Norge tross gode enkeltbidrag, og det har manglet norsk litteratur som gir en samlet fremstilling av disse perspektivene. Hensikten med denne boken er å gi en introduksjon til samfunnsvitenskapelige perspektiver på psykiske lidelser, organisering av psykisk helsevern og psykiatri. I boken vil vi redegjøre for eksisterende samfunnsvitenskapelige bidrag til forståelse av psykiske lidelser og psykisk helsevern, særlig innenfor fagene sosiologi, sosialantropologi, statsvitenskap og psykologi. Noen bidrag i boken vil presentere selvstendig forskningsarbeid på de temaene forfatterne diskuterer. Boken er todelt; første del omhandler samfunnsvitenskapelige perspektiver på psykisk sykdom og annen del omhandler samfunnsvitenskapelige perspektiver på organisering av psykisk helsevern. Boken er aktuell for alle helse- og sosialfaglige utdanninger på høgskole- og universitetsnivå. Tematisk er boken beregnet for videreutdanninger i psykisk helsearbeid, men den kan også benyttes innenfor tema psykisk helsevern i grunnutdanningen. Bidragsytere er: Christine Friestad, Marianne Jakobsen, Trond Hatling, Kari Ludvigsen, Reidun Norvoll, Per Bernhard Pedersen, Helge Ramsdal, Nora Sveaass, Sunniva Ørstavik.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788205301504

EAN 9788205301504

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket