Samer og samepolitikk

av (forfatter).

Kolofon 2016 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dette er ei debattbok som er kritisk til den samepolitikken som føres og forfektes av norske myndigheter, Sametinget, Norske Samers Riksforbund (NSR) og deres støttespillere.
I tillegg inneholder boka en rekke opplysninger og fakta om samer og samepolitiske spørsmål.

I boka «Stortingsliv» skrevet av tidligere stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo, forteller han at når han i 2005 henvendte seg til tidligere statsminister Jens Stoltenberg og fortalte at «finnmarksloven skaper etniske skillelinjer i Finnmark» så svarte Statsministeren «Forvirr meg ikke med fakta.» og gikk videre.

En del lesere som over flere tiår er blitt påvirket av og trodd på den samepolitisk, motiverte fortellingen eller det narrativet som den toneangivende samepolitiske bevegelsen møysommelig har bygget opp, vil nok bli forvirret når de leser boka.

Boka tar et oppgjør med myter og vrangforestillinger, når den blant annet kommer inn på samenes historie, folkerettsspørsmål som i Norge blir knyttet til samene og hva som er samenes situasjon i Norge i dag. I boka tar forfatteren også opp prinsipielle, verdipolitiske spørsmål knyttet til den samepolitikken som føres og forfektes i dag.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788230014332

EAN 9788230014332

Språk Bokmål

Sider 218

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket