Dikt og essays med temaet rygenes og hordenes landskap og historie i Norge. Dette er en omarbeidet utgave av "Haugalandet. Ferd i folk og natur" fra 1998, med ny tittel, nytt omslag, nye dikt og nye illustrasjoner. Boken er illustrert med fotografier og malerier fra Vestlandets natur.
"Saltvannstyper - Ryger og horder i Norge - deres landskap og historie" er en praktbok med dikt og essays av Kolbein Falkeid. Forfatteren tar for seg det gamle tema - rygenes og hordenes landskap og historie i Norge. Boken er illustrert med vakre fotografier fra Vestlandets natur samt malerier av anerkjente kunstnere. Kolbein Falkeid (f. 1933) er en av landets fremste lyrikere. Han har gitt ut 33 bøker, vesentlig lyrikk. Mange av hans bøker er oversatt til 22 fremmedspråk. Falkeid har mottatt en rekke priser som blant annet Cappelprisen (1985), Doblougprisen (Svenska Akademien) (1994), Prøysenprisen (1996) og Hermann Wildenveys poesipris (2001).
Forlag Vormedal
Utgivelsesår 2008