Boken gir en grundig beskrivelse av nødvendig utstyr for spinnfiske og meitefiske i sjøen, opplæring i fiske, og nærportrett av sjøens rovfisk og deres byttedyr. Forfatteren beskriver ulike former for saltvannsfiske og går i dybden både med kunstagn og naturlige agn. Har register og litteraturliste.
Salte gleder føyer seg inn i den lune, danske fortellertradisjonen som så mange boklesende sportsfiskere har lært å sette pris på. Her veves stemninger og naturopplevelser sammen med praktiske tips og råd. Jensen er ikke ute etter å opphøye sjøfisket til noe kun for avanserte utstyrsfreaker, tvert i mot, han viser mulighetene som ligger rett utenfor stuedøra . og ikke minst hvordan man kan utnytte disse mulighetene.
Boka fokuserer på spinnfiske og meite, fra land og fra båt. Dette er utvilsomt metodene en bør beherske dersom en vil få fisk døgnet rundt, året rundt, enten det er flate flyndrer, nebbete horngjel eller sølvblank sjøørret. Boka er særlig grundig i presentasjonen av agnene, det er jo disse fisken skal bite på og det er disse som til syvende og sist avgjør dagen. Her omtales sluker, wobblere, jigger, spinnere og andre kunstagn. Men også en lang rekke naturlige agn, ikke bare standardagnene fra frysedisken, men glimrende agn man kan skaffe selv; muslinger, fjæremark, børstemark, strandreker og småfisk.
Dette er ei bok som gir rådene som nettopp gjør at leseren kan forvente fisk.
Forlag Naturforl.
Utgivelsesår 2004