Sagmaskiner tilhører en serie på i alt 12 bøker og 12 lydbøker som Fagbokforlaget i samarbeid med Stiftelsen Norges Byggskole gir ut i 2019/2020. De bygger på tidligere utgivelser av fagbøker innen trelastfaget, utgitt av Norges Trelastskole. Målgruppen for denne serien er lærlinger og praksiskandidater som skal forberede seg til tverrfaglig teoretisk eksamen i Trelastfaget Vg3. Alle bøkene i serien er oppdatert til forholdene innen faget anno 2019. Lydbøker: https://treteknisk.vgs.forlagshuset.no/ Stiftelsen har som overordnet målsetning å fremme kompetansen i treindustrien og byggenæringen for øvrig, og er glad for den fornyelsen av fagstoffet som disse bøkene nå gir mulighet for. Ved siden av Produksjon av høvellast utgjør utgivelsene i alt disse titlene: 1. Høvelmaskiner 2. Norsk treindustri - en bransjeoversikt 3. Produksjon av høvellast 4. Sortering av trelast 5. Produksjon av skurlast 6. Tørking og energiproduksjon 7. Treteknologi 8. Verktøyhold 9. Styrings - og reguleringsteknikk i trelastindustrien 10. Kvalitetssikring i trelastindustrien 11. Produksjon av limtre
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2019