Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken inneholder artikler skrevet av fem bachelor- og mastergradstudenter. De tar blant annet for seg oppdagelsen av Vinland, Harald Hårfagres forsøk på å samle Norge til ett rike, slaget i Hafrsfjord, Erling Skjalgsson og Olav den hellige, med fokus på migrasjonsteori og historiografi. Det blir også gjort rede for i hvilken grad sagaene kan brukes som kilder. Har litteraturlister og sluttnoter.
Omtale fra forlaget
Oppdagelsen av Vinland, Harald Hårfagres forsøk på å samle Norge til ett rike, Slaget i Hafrsfjord, Erling Skjalgsson og Olav den hellige Haraldsson, side om side med migrasjonsteori og historiografi - sagaenes verden og gleden av å gjenoppdage forhistorien, kildekritiske utfordinger, og vitenskapens konstante gjenfødsel. Alt dette finner vi i denne boken. Som moderne lesere ønsker vi å leve oss inn i hendelser og personer fra en myteomspunnet tid som sagatiden. Men kan vi stole på sagaene? Fem studenter ved Universitetet i Stavanger har gjennom sine essays i bachelor- og mastergradsstudier prøvd å besvare disse spørsmålene. De har alle de tradisjonelle metodene og redskaper for hånd, men prøver også nye veier på en lettfattelig måte. Artiklene gir innføring i noen av vikingtidens mest sentrale hendelser - Oppdagelsen av Amerika og Slaget i Hafrsfjord - og i historiefagets metoder. Den internasjonalt kjente sagaeksperten, professor Gisli Sigur.sson, sier i sitt forord: "Deres analyser viser hvordan forskningen kan fornye seg, og hvor interessant det blir for leseren å følge med når de som skriver er i oppdagelsesfasen selv. Man føler kreativiteten, spenningen og nysgjerrigheten som er drivkraften i all forskning - og som også spilte en stor rolle hos de gamle kjemper som formet nye stater, søkte nye land og muligheter i sine liv i den forhistoriske tid som de islandske sagaer stadig er våre mest fargerike kilder til."
Forlag Saga bok
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788291640334
EAN 9788291640334
Omtalt tid Vikingtiden
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 129
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket