Denne boken søker å kartlegge hvilke arbeidstakere som er omfattet av unntaket fra arbeidstidsbestemmelsene for "særlig uavhengig stilling" i arbeidsmiljøloven § 10-12 andre ledd. Det har vist seg at begrepet er svært vanskelig å definere, og en undersøkelse konkluderer med at flere arbeidstakere unntas fra arbeidstidsbestemmelsene enn det som var lovgivers intensjon. Dette er en praktisk tilnærming til temaet og fremstillingen kan benyttes som et verktøy til å løse konkrete oppgaver relatert til den vanskelige avgrensningen av "særlig uavhengig stilling" i arbeidslivet.
Denne boken gjennomgår hvilke arbeidstakere som er omfattet av unntaket fra arbeidstidsbestemmelsene for «særlig uavhengig stilling» i arbeidsmiljøloven § 10-12 andre ledd. Fremstillingen trekker inn den sparsomme rettspraksisen på området, og også relevante avgjørelser fra Arbeidstilsynet. Et nytt lovforslag som ble sendt på høring vinteren 2008/2009 er under behandling og gis en gjennomgåelse her.Dette er en praktisk tilnærming til temaet og fremstillingen kan benyttes som et verktøy til å løse konkrete oppgaver relatert til den vanskelige avgrensningen av «særlig uavhengig stilling» i arbeidslivet.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788205394858
EAN 9788205394858
Serie Skriftserie for jus (6)