Boka handler om barn som trenger spesielt tilrettelagt undervisning i grunnskolen. Den ser på innholdet i integrerings- og inkluderingsideologien slik den er kommet til uttrykk i en spesialpedagogisk sammenheng. Boka viser hvordan denne ideologien har utviklet seg gjennom senere tids skolehistorie og presenterer ei drøfting av inkludering i et internasjonalt perspektiv. Den presenterer også inkludering i forskning og praksis og drøfter spesialpedagogiske prinsipper for bedring av barns selvbilde. Boka henvender seg til studenter i pedagogisk og spesialpedagogisk utdanning, og ellers til fagfolk som er interessert i skole- og opplæringsspørsmål.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006