Omtale fra forlaget
Hensikten med Så falt brikkene på plass er å formidle kunnskap om kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk for på den måten å bidra til større åpenhet og medmenneskelighet hos oss alle. Det skjer gjennom svært personlige livshistorier. Enkelte forteller om den vanskelige tiden på barneskolen, andre forteller hvordan det er å bli mor og senere i livet å bli mann. De forteller om sorg og kjærlighet, hvordan det oppleves egentlig å være gutt når jentekroppen kommer i puberteten med bryster og menstruasjon. Kanskje tror du at det ikke kan være så vanskelig å være gutt født som jente. Det er jo bare å kle seg maskulint? De modige menneskene du kan lese om i denne boken, kan fortelle at det skal langt mer til før brikkene faller på plass og man kan bli trygg i sin egentlige kjønnsidentitet – trygg i eget uttrykk. Marion Arntzen etablerte Stensveen Ressurssenter, et privat lavterskeltilbud for transpersoner, i 1996. I 2009 utviklet et TV-produksjonsselskap i samarbeid med Arntzen TV-serien «Jentene på Toten», som bygget på historiene til mennesker fra nettverket til Stensveens Ressurssenter. Disse historiene ble tatt et skritt videre i boken Mann er da kvinne og i læreboken De usynlige kjønn. Etter TV-serien og de to bokutgivelsene er Arntzen blitt en stadig mer etterspurt foreleser om temaet «trygg i eget uttrykk». Kari Kahrs har erfaring som tekstforfatter fra reklamebransjen. Hun har oversatt en rekke bøker fra engelsk til norsk, og har skrevet og illustrert humorboken Ta tøylene. Kari har også illustrert bøker for forlaget Fag og Kultur, samt boken Slanking – den lille motivasjonsboken. Bakgrunnsstoffet til Mann er da kvinne, De usynlige kjønn og Så falt brikkene på plass er samlet inn av Marion og ført i pennen av Kari.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788245018455
EAN 9788245018455
Genre Biografisk litteratur
Språk Bokmål
Sider 206
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMen selv om en har en diagnose, er man jo ikke diagnosen.
Måten vi brukar ord på, seier mykje - eller alt- om korleis vi tolkar verda i kring oss og kva vi tenkjer om henne.
It takes all kinds of People to make the world.
Når man er født i en kropp som stemmer overens med hodet, tenker en sikkert ikke mye på forholdet mellom kropp og hode, men jeg er bevisst på denne feilen hver eneste dag.
Å påføre seg selv smerte handler kanskje om å skjule psykisk smerte med fysisk smerter[...]