Denne boken forteller Nordnorsk forfatterlags historie, og er samtidig en presentasjon av nyere nordnorsk litteraturhistorie.Da Nordnorsk forfatterlag ble stiftet på Kjerringøy nord for Bodø sommeren 1972, var det i opprør mot forfatterorganisasjoner og kulturredaksjoner i Oslo. Nesten ingen stipender eller oppdrag fant veien nordover. Hensikten med etableringen var å samle forfatterne i landsdelen for å skape et litterært miljø. Gjennom tidsskrift, antologier og forlagsvirksomhet eksploderte antallet utgivelser av nordnorske forfattere i løpet av 1970- og 1980-tallet. I 1984 ble Forfatterlaget belønnet med Fritt Ords pris.Forfatter Tor Eystein Øverås følger linjer og utviklingstrekk i nordnorsk litteratur fram til siste års gjennomslag for samiske og kvenske forfatterstemmer som Sigbjørn Skåden, Kathrine Nedrejord, M. Seppola Simonsen og Ingeborg Arvola.
Forlag Orkana
Utgivelsesår 2025
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelsker følger dette verket.