Russland i Midtøsten

av (forfatter).

Vidarforlaget 2022 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Russland i Midtøsten tar for seg Russlands forhold til Midtøsten fra omkring 1700 til i dag. Den behandler krigene russiske herskere førte mot Tyrkia og Persia. Den viser hvordan Tsar-Russland kjempet mot andre stormakter om makt og innflytelse i Midtøsten.

Sovjetunionens Midtøsten-politikk behandles inngående. Boken viser Hvordan Sovjetunionen, etter å ha spilt en aktiv rolle ved opprettelsen av Israel i 1948, lyktes i å vinne innpass i Midtøsten ved å støtte de arabiske statene i konflikten med Israel. Den viser hvordan Egypts reorientering mot USA og forsoning med Israel på 1970-tallet svekket Moskvas makt. Den tar for seg den sovjetiske holdningen til den islamske revolusjonen i Iran i 1979, til krigen mellom Irak og Iran og til Gulfkrigen i 1991 da USA og dets allierte knuste Irak.

Boken avsluttes med en gjennomgang av det post-kommuistiske Russlands forhold til Midtøsten. Dette er historien om hvordan Russland fra å være en svak stat som måtte forholde seg som tilskuer da USA og dets allierte i 2003 invaderte Irak, klarte å gjøre seg til en viktig aktør i Midtøsten - inntil landet i 2015 ved å intervenere militært i borgerkrigen i Syria markerte sin gjenvunne posisjon som stormakt.

Bokdetaljer

Forlag Vidarforlaget

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788256028672

EAN 9788256028672

Omtalt sted Midtøsten Russland

Språk Bokmål

Sider 288

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket