Rusmiddelavhengighet

lærebok for helse- og sosialfag

av (forfatter) og Terje Simonsen (illustratør).

Fagbokforlaget 2016 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Utfordringene som rusmiddelavhengighet medfører, er økende. For de som er rammet, innebærer det vanskeligheter med å delta i arbeidslivet og økt risiko for tap av friske leveår og tidlig død. Kriminalitet, ulykker, drap og selvmord skjer ofte i tilknytning til rusmiddelbruk. Belastningene som rusmiddelavhengige og pårørende opplever, og kostnadene for samfunnet, er store.

Bevisstheten rundt problematikken og behovet for kunnskap er også økende. For å kunne forebygge og redusere risiko for rusmiddelavhengighet og hjelpe personer som har utviklet alvorlig avhengighet, er det viktig å forstå rusmiddelavhengighetens natur. Det er også viktig å utvikle gode holdninger til dette sykdomskomplekset.

I denne læreboken tar forfatteren for seg biologiske, psykologiske og sosiokulturelle perspektiver på rusmiddelavhengighet. I tillegg gjennomgås konsekvenser av rusmiddelbruk, risiko for å utvikle rusmiddelavhengighet, forebyggende tiltak, utredning, behandling og brukermedvirkning. Terminologi, avhengighet, risiko, samt oversikt over ulike rusmidler og kontroll ved bruk omtales i egne kapitler.

Boken er rettet mot studenter i helsefag som medisin, sykepleie og vernepleie, men vil også være relevant i studier som psykologi, sosialt arbeid, barnevern og fengselsbetjentutdanningen.

Terje Simonsen er lege og jobber innen rus- og avhengighetsmedisin ved Universitetssykehuset Nord-Norge og er førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Tromsø. Han har tidligere utgitt Illustrert farmakologi, bind 1 (2010) og bind 2 (2012).

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788245020182

EAN 9788245020182

Språk Bokmål

Sider 292

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket