Dette er en fotobok om alle rovfuglene i Nord-Europa. Artene presenteres med en faktadel, en generell tekst og forfatterens opplevelser med arten. I tillegg gir boken tips for artsbestemmelse av rovfugler og ugler. Deler av teksten tar utgangspunkt i norske forhold, men resterende tekst vil likevel gi informasjon som også gjelder for de øvrige landene. Med ordforklaringer og litteraturliste.
Det er over 50 år siden sist en nordmann lagde en komplett bok om alle rovfuglene og uglene i Norge. Den gang var bildematerialet svært sparsomt. Rovfugler og ugler i Nord-Europa presenterer et bildemateriale ingen annen rovfuglbok har maken til. Stig Frode Olsen har skrevet en rekke artikler om fugler/dyr i aviser og tidsskrifter. Han er en av våre fremste fuglefotografer og besitter antakelig en av de mest unike bildesamlingene av Nord-Europas rovfugler. Boken gir kunnskap og inspirasjon til alle som ønsker seg mer viten om rovfugler og ugler. Her får du vite hvor stor sannsynligheten er for at du får oppleve de ulike artene, enten det er ytterst i havgapet, i høyfjellet eller i de dype barskogene. Hver art blir presentert med en faktabolk, en generell tekst og forfatterens egne opplevelser med arten. Boken har også egne kapitler som vil hjelpe deg å se forskjell på artene, plansjer med fluktprofiler av alle rovfuglarter, i tillegg til tabeller med bestandsoversikter for rovfuglene og uglene i alle de nordiske land, med kommentarer om bestandsutvikling og sårbarhet. Noe av det som skiller boka fra liknende bøker, er det høye antall bilder hver art blir presentert med. Over 250 flotte fargefotografier!
Forlag Wigestrand
Utgivelsesår 2007
Omtalt sted Norden
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.