Den åpne graven: Poirot mottar et rop om hjelp, og dette bringer ham til Paris. Han ankommer imidlertid for sent til å redde sin klient, som ligger drept på golfbanen. Den døde har på seg sin sønns frakk, og i lommen ligger et lidenskapelig kjærlighetsbrev. Før Poirot får svar på alle sine spørsmål, tar saken en ny vending, da et nytt lik dukker opp. Snikende død: Hercule Poirot er på ferie i Cornwall sammen med sin gamle venn, major Hastings, og han er fast bestemt på å legge opp sin detektivvirksomhet. Men når han sitter på hotellterrassen og nipper til en cocktail, smeller plutselig en kule i veggen like over hodet på ham. Og før han vet ordet av det, er han i full gang med å løse et nytt mysterium, et mysterium som snart utvikler seg til å bli en mordsak. For neste gang det smeller, treffer kulen. Teppet faller: Hercule Poirot og hans gamle venn kaptein Hastings møtes igjen på herregården Styles, åstedet for handlingen i Agatha Christies debutbok, "Stylesmysteriet". Den belgiske mesterdetektiv er nå en syk gammel mann, men hans åndsevner er fremdeles på topp, noe han får rik anledning til å demonstrere i sin siste sak. Ringen er sluttet.
Utgivelsesår 1985
ISBN13 9788203108501
EAN 9788203108501
Serier Christie, A. Romaner (12) Hercule Poirot
Genre Politi og detektiver Krim
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.