Rom for barn - rom for kunnskap

kropp, kjønn, vennskap og medier som pedagogiske utfordringer

av (forfatter) og E. Cathrine Melhuus (forfatter).

Fagbokforlaget 2005 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den kulturelle og sosiale konteksten har stor betydning for barns utvikling, både sosialt, emosjonelt og kognitivt. Denne boken bygger på forskning i barnehager og i grunnskolens småskoletrinn. Forfatterne drøfter bidrag som kan komme til nytte i pedagogisk praksis. Det handler om kropp, kommunikasjon og estetisk erfaring, om kjønnede identiteter, om hva vennskap og jevnaldrende betyr, om digitale medier, kunnskapsformidling og kunnskapsproduksjon og om forholdet mellom individ og fellesskap i institusjonens praksis. Boken egner seg for studenter i førskolelærer- og allmennlærerutdanningene, samt lærere, førskolelærere og andre ansatte i grunnskolen og barnehager. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Den kulturelle og sosiale konteksten betyr svært mye for barns utvikling, både sosialt, emosjonelt og kognitivt. Barnekulturell forskning har gitt mange bidrag til dette, og Rom for barn rom for kunnskap bygger på forskning i barnehager og i grunnskolens småskoletrinn. Her drøfter forfatterne hvordan disse bidragene kan komme til nytte i pedagogisk praksis. Det handler om kropp, kommunikasjon og estetisk erfaring, om kjønnede identiteter, om hva vennskap og jevnaldrende betyr, og om digitale medier. Ikke minst handler det om kunnskapsformidling og kunnskapsproduksjon og om forholdet mellom individ og fellesskap i institusjonenes praksis.
Rom for barn rom for kunnskap egner seg for studenter i førskolelærer- og allmennlærerutdanningene og er en nyttig bok for lærere, førskolelærere og andre ansatte i grunnskolen og barnehager.
Førsteamanuensis Turid Skarre Aasebø arbeider ved Fakultet for pedagogikk ved Høgskolen i Agder. Hun har doktorgrad i pedagogikk og underviser i førskolelærerutdanningen og i bachelor- og masterstudiet i pedagogikk.
Høgskolelektor E. Cathrine Melhuus er også ansatt ved Fakultet for pedagogikk ved Høgskolen i Agder, der hun underviser ved førskolelærer- og allmennlærerutdanningen. Hun har tolv års praksis som førskolelærer.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788245003185

EAN 9788245003185

Språk Bokmål

Sider 189

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket