Rogøland

lokalpatriotisme, sinne og mangfold

av (forfatter).

Jæren forlag 2023 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Endelig en bok som dekker den spede begynnelsen på 1830-tallet med Køhler familiens bryggeri og destillering i Hillevåg, til etableringen av Tou i 1855. Folkeaksjonen og boikott som følge av Carlsbergs nedleggelse av Tou bryggeri i 2003. Etableringen og fallet til Norges første småskalabryggeri på Jæren omkring årtusenskiftet.

Resultatet av nedleggelsen av Tou, som førte til etableringen hos Lervig og Berentsen. Den tøffe kampen som fulgte mot røde regnskapstall midt i en priskrig. Til eksport, kvalitet og økonomisk suksess

Boken dekker det enorme kreative mangfoldet som kom av håndverksbryggeriene som ble etablert de siste ti årene. Det sterke hjemmebryggermiljøet i fylket. Serveringsstedene som satser på øl, fremvekst av bryggeripubber på begge sider av Boknafjorden. Fra Norges første ølfestival, til Norges mest internasjonale. Ølhandleren og maltbonden på Jæren. Entusiastene og konsumentene.

Det er også tidligere gitt ut en flott bok som heter .Trønderøl", skrevet av Knut Albert Solem, og det er nok en kniving mellom trønderen og rogalendingen, hvilket er selve ølfylket i Norge? Du får avgjøre selv, dette er historien om ølfylket Rogaland.

Bokdetaljer

Forlag Jæren forlag

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788293913269

EAN 9788293913269

Omtalt sted Rogaland

Språk Bokmål

Sider 172

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket