Rød stjerne over India

når jordas fordømte reiser seg

inntrykk, refleksjoner og foreløpige slutninger

av (forfatter) og Morten Falck (gjendikter).

Rødt! 2011 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Forfatteren besøkte i 2010 området i India som er kontrollert av den kasteløse urbefolkningen og Indias kommunistiske parti. Eskortert av Folkets frigjøringshær gikk han på en 16 dagers tur ut i Dandakaranyas jungel. Undrer vandringen minnes han sine møter han har hatt i de over 50 årene han har fulgt utviklingen i India.

I 2010 besøkte Jan Myrdal områder i India som den kasteløse urbefolkninga og Indias kommunistiske parti (maoistene) kontrollerer. Den indiske staten har gitt store landområder til indiske og utenlandske selskaper. Kampen mot regjeringer og godseiere har vart i årtier. Den indiske staten sier idag at kampene mot maoistene, er den største innenrikspolitiske trusselen i India. Jan Myrdal gikk ut i Dandakaranyas jungel, eskortert av Folkets frigjøringshær. I seksten dager, fra leir til leir, og diskuterer. En strevsom og lærerik reise. Under den lange vandringen minnes forfatteren møtene han har hatt i de over femti årene han har fulgt utviklinga og skrevet om India. Jan Myrdal uttrykker et sterkt håp om at maoistene kan utvikle enheten, vokse seg sterkere. Men kan de vinne? Se nettsiden http://www.redstaroverindia.se med ytterligere dokumentasjon som utfyller Jan Myrdals bok.

Forlag Rødt!

Utgivelsesår 2011