Robust arbeidspraksis

hvorfor skjer det ikke flere ulykker på sokkelen?

av (redaktør).

Tapir akademisk forlag 2008 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boken tar for seg forhold som skaper god sikkerhet på oljesokkelen. Hovedtemaene i artiklene er teknologi og organisasjoner i endring, feiltoleranse og robust arbeidspraksis, arbeidstakernes rolle i sikkerhetsarbeidet og regulering av sikkerhet. Boken er spesielt nyttig for ansatte i oljebransjen, men også for andre som er opptatt av sikkerhet. Med referanser og liste over forkortelser.

: "Robust arbeidspraksis - Hvorfor skjer det ikke flere ulykker på sokkelen?" er en bok der forfatterne har hatt et ønske om å være proaktive, dvs. å være i forkant og å ha oppmerksomhet omkring forhold som skaper god sikkerhet, i stedet for å finne alt som kan gå galt. Boka retter seg mot alle som er opptatt av sikkerhet, det være seg ansatte i næringslivet, utdannings- og forskningsinstitusjoner, offentlig forvaltning, samt studenter, politikere og andre med interesse for fagfeltet. Den vil være spesielt nyttig for "folk i oljebransjen" - enten de er ledere, arbeidstakere, tillitsvalgte, stabsansatte eller er engasjert i tilsynsvirksomhet. Boka består av 15 kapitler innenfor følgende fire hovedtemaer: * Ny teknologi og organisasjoner i endring * Feiltoleranse og robust arbeidspraksis * Arbeidstakerne som ressurs eller syndebukk i sikkerhetsarbeidet? * Regulering av sikkerhet Boka er et resultat av forskningsprosjektet "HMS Petroleum: Endring - organisasjon - teknologi", som er finansiert av Norges forskningsråd, og er blitt til i et samarbeid mellom de mest sentrale FoU-miljøene i Norge på området.

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2008