Å fly over polarområder var en tidlig drøm som omfattet først ballonger, så luftskip og så fly. Roald Amundsen var sannsynligvis den første som tenkte på fly som fremtidens framkomstmiddel i disse områdene. Allerede før Sydpolsekspedisjonen i 1909 hadde han knyttet til seg støttespillere i det norske luftfartsmiljøet. Seksten år senere var han på vei mot Nordpolen med en Dornier-Wal, en tysk flybåt produsert i Italia. Det ble imidlertid først med først med luftskipet Norge at han endelig nådde Nordpolen året etter.
Denne boken inneholder alle hans dagboksnotater og de aller fleste fotografier fra både flyekspedisjonen i 1925 og flukten over Polhavet med luftskipet Noge i 1926. Boken inneholder også kapitler om Roald Amundsens første flygninger, hva som skjedde med N25 etter ekspedisjonen og mer om Norge-ferden enn hva som er inkludert i selve dagboken.
Forlag Frammuseet
Utgivelsesår 2022