Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken handler om hvordan dagens differensierte samfunn egenhendig produserer skader samfunnet selv er nødt til å reagere på. Forfatteren bidrar til å forstå betydningen av risiko og tillit i forbindelse med matvareproduksjonen, og diskuterer blant annet ulike analytiske teorier rundt begrepene tillit, risiko og sikkerhet. Boken fremhever hvilke fremtidige risikoer som ligger i beslutningene som blir tatt i dagens samfunn. Det drøftes hvordan man kan håndtere balansegangen mellom sikkerhet og risiko, uten å ende opp med et sikkerhetssamfunn. Boken egner seg for studenter som ønsker å studere risiko ut fra en bredere samfunnsmessig kontekst.
Omtale fra forlaget
Risikokommunikasjon handler om at dagens differensierte samfunn egenhendig produserer skader samfunnet selv er nødt til å reagere på. Tore Bakken gir et bidrag til å forstå betydningen av risiko og tillit i forbindelse med matvareproduksjonen. Han diskuterer denne dynamikken med eksempler fra hvordan BSE-konflikten (kugalskapssaken) utartet seg i Storbritannia, Tyskland og Danmark, og de politiske virkemidlene som ble satt i gang for å bedre vår matsikkerhet her i Norge. Utgangspunktet til Bakken er sosiologisk systemteori med en kommunikasjonsteoretisk tilnærming. Han diskuterer blant annet ulike analytiske teorier rundt begrepene tillit, risiko og sikkerhet fra sentrale bidragsytere som Ulrich Bech, Aaron Wildavsky, Mary Douglas, Anthony Giddens og Niklas Luhmann. Boken fremhever hvilke fremtidige risikoer som ligger i de beslutningene som blir tatt i dagens samfunn. Søkelyset settes på divergenser i oppfatninger av risiko, hvor den største forskjellen ligger mellom de som treffer beslutninger og de som rammes av dem. I det øyeblikk en beslutning treffes har fremtiden blitt uunngåelig risikabel fordi tiden bindes. Først i fremtiden kan man avgjøre om en beslutning har vært vellykket eller ikke. Ideen er å drøfte hvordan man kan håndtere balansegangen mellom sikkerhet og risiko, uten å ende opp med et "sikkerhetssamfunn". Tore Bakken er mag. art. i sosiologi, dr. polit. i medier og kommunikasjon og førsteamanuensis ved Institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved Handelshøyskolen BI. På Unipub forlag har han tidligere utgitt System og iakttagelse. Moralske og etiske implikasjoner av Maturana og Luhmanns teori om autopoietiske systemer (2000).
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2006
Format Heftet
ISBN13 9788274772199
EAN 9788274772199
Språk Bokmål
Sider 152
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket